Σύμμαχος ζωής για κάθε γυναίκα




20160901_bioiatriki_3

Ειδικοί στην Ογκολογική και Επανορθωτική Χειρουργική Μαστού: Νατάσα Παζαΐτη ΜD, Ph.D, FEBS, Γενικός Χειρουργός, Παρασκευή Λιάκου ΜD, Ph.D, FEBS, Γενικός Χειρουργός
Ειδικός Πλαστικός Χειρουργός: Σπυρίδων Γεωργόπουλος, MD, Ph.D
Αναισθησιολόγος: Ευαγγελία Σαμαντά, MD

Η Βιοκλινική Αθηνών παραμένοντας πιστή στο όραμά του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, την παροχή καινοτόμων ιατρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, έχει δημιουργήσει ένα Πρότυπο Ιατρείο Μαστού με στόχο την πρώιμη και έγκυρη διάγνωση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του πιο συχνού τύπου καρκίνου στις γυναίκες, του καρκίνου του μαστού.Η λειτουργία του Πρότυπου Ιατρείου Μαστού στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:

20160901_bioiatriki_1

1. Πρόληψη και διάγνωση
Ό Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης των πιο καινοτόμων, εξειδικευμένων εξετάσεων για την διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Ο συνδυασμός πρωτοποριακού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού τελευταίας γενιάς και άριστα εκπαιδευμένου προσωπικού εξασφαλίζει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων αλλά και τη λιγότερο δυνατή επιβάρυνση της ασθενούς. Η έγκαιρη διάγνωση της νόσου εξασφαλίζει καλύτερη πρόγνωση και επιβίωση δεδομένου ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η ίαση ξεπερνά το 90%. Στο Πρότυπο Ιατρείου Μαστού χρησιμοποιούνται όλες οι σύγχρονες ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι βιοψίας για την κυτταρολογική και ιστολογική ταυτοποίηση κάθε βλάβης του μαστού, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις. Το αποτέλεσμα της βιοψίας γίνεται γνωστό σε λιγότερo από τρεις ημέρες μειώνοντας το άγχος και την αγωνία των γυναικών.

2. Αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάσταση
Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που θεραπεύεται εάν ανακαλυφθεί σε πρώιμο στάδιο. Σήμερα, οι θεραπευτικές τεχνικές που εφαρμόζουμε είναι πολλές και ο συνδυασμός χειρουργικής επέμβασης, χημειοθεραπείας, ακτινοθεραπείας αλλά και ορμονοθεραπείας έχει πλέον θεαματικά αποτελέσματα για την επιβίωση και την ποιότητα ζωής των ασθενών. Παράλληλα επιδιώκεται άμεση και ταυτόχρονη αποκατάσταση οποιασδήποτε αισθητικής βλάβης όταν πραγματοποιείται χειρουργική θεραπεία. Η ανάπλαση του μαστού σε περίπτωση μερικής ή ολικής αφαίρεσης επιτυγχάνεται με πλειάδα νέων χειρουργικών μεθόδων, δημιουργώντας εξαιρετικά καλά αποτελέσματα.

3. Παρακολούθηση (Follow up)
Ο ρόλος του Πρότυπου Ιατρείου Μαστού δεν τελειώνει με την ολοκλήρωση της θεραπείας. Συνεχίζει να ενημερώνει και να υποστηρίζει την κάθε γυναίκα, εκπαιδεύοντας την στην αυτοεξέταση αλλά και υπενθυμίζοντάς της τις απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

20160901_bioiatriki_24. Εξατομικευμένη αντιμετώπιση
Στο Πρότυπο Ιατρείο Μαστού της Βιοκλινικής Αθηνών που στελεχώνεται από εξειδικευμένους με πιστοποίηση ιατρούς η κάθε εξεταζόμενη γυναίκα είναι ξεχωριστή! Ανάλογα με το ιστορικό της, τους παράγοντες κινδύνου και τα αποτελέσματα της λεπτομερούς κλινικοεργαστηριακής της εξέτασης, προτείνεται ο ενδεικνυόμενος προληπτικός έλεγχος. Επι ευρημάτων εφαρμόζεται η κατάλληλη μέθοδος βιοψίας ενώ η χειρουργική παρέμβαση επιλέγεται βασει των πλέον σύγχρονων ενδείξεων διεθνών οργανισμών. Η χειρουργική θεραπεία ακολουθεί αυστηρά τις αρχές της ογκολογικής χειρουργικής αλλά και αυτές της σύγχρονης ογκοπλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής του μαστού. Η δε ψυχολογική υποστήριξη της ασθενούς είναι διαρκής σε όλα τα στάδια και τις μορφές της θεραπευτικής παρέμβασης.

Η Βιοκλινική Αθηνών με τη λειτουργία του Πρότυπου Ιατρείου Μαστού έχει εξασφαλίσει σε κάθε γυναίκα ένα πολύτιμο σύμμαχο ζωής στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Πρότυπο Ιατρείο Μαστού Βιοκλινικής Αθηνών
Μ. Γερουλάνου 15, 11524, Αθήνα.
Τηλ.: 210-6962600, www.bioclinic.gr

Διαβάστε το άρθρο από το περιοδικό του Ομίλου

Σχετικά άρθρα

Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και σε αυτούς που αγαπάμε είναι η φροντίδα της υγείας μας
Καρκίνος του Μαστού: Παίρνοντας την υγεία μας στα χέρια μας.
Η θεραπεία ξεκινά από την επικοινωνία: Πώς η σχέση γιατρού-ασθενή νικά τον καρκίνο
Καρκίνος του Μαστού: Nικητής η Γυναίκα!
Pink Glove Dance
Καρκίνος του μαστού, ένας καρκίνος γένους θηλυκού
Μαστογραφία: Η παρεξηγημένη βασίλισσα της πρόληψης
Σύμμαχος ζωής για κάθε γυναίκα
Σβήνει με tattoo τις ουλές του καρκίνου!
Καρκίνος του μαστού και αποκατάσταση
Photo album
Νέα
Καρκίνος του μαστού: Ο εχθρός της γυναίκας που μπορεί να νικηθεί
Σύγχρονη χειρουργική του μαστού
Η αμφισβήτηση της μαστογραφίας
Η μεγαλύτερη νίκη είναι η συμμετοχή
Η εγκυμοσύνη μετά τον Καρκίνο του Μαστού
Καρκίνος του μαστού: «Στη μάχη, κάνε το φόβο σύμμαχο»
Καρκίνος Μαστού: Η θεραπεία είναι γένους θηλυκού