Κάποιοι περπατούν, άλλοι τρέχουν, εμείς χορεύουμε

Tο πιο σημαντικό κομμάτι της ιατρικής προόδου παραμένει η πρόληψη. Και το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας παραμένει η ποιότητα της ζωής. 

Εμείς στο emΒΙΟ τηρούμε την απόλυτη δέσμευση για την προαγωγή της υγείας και τον εορτασμό της ζωής.

Φέτος τον Αύγουστο η υπεύθυνη του Τμήματος Μαστού του emBIO medical center Νατάσα Παζαϊτη έκανε τοemBIO μέλος του  Pink Glove Dance, μιας παγκόσμιας οργάνωσης για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και ιδιαίτερα των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Ο τρόπος που επικοινωνείται αυτό το μήνυμα ζωής είναι ο χορός. Κάθε χρόνο το Pink Glove Danceδιοργανώνει έναν διαγωνισμό καλύτερου χορευτικούvideo στο οποίο συμμετέχουν κλινικές ή κοινωνικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Η ανταμοιβή είναι ένα χρηματικό ποσό, το οποίο η ομάδα που κερδίζει το διαγωνισμό, το προσφέρει, είτε στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού, είτε σε φορείς που εργάζονται για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Στο video που γυρίστηκε στο emΒΙΟ, το χορευτικό μας μήνυμα είναι «Μαμά Πρόσεχε» (“Momma TakeCare”) εμπνευσμένο από τις χιλιάδες γυναίκες που έχουν αποκτήσει παιδιά με την φροντίδα του emBIO και εμπιστεύονται την υγεία τους σε μας. Στο video αυτό χορέψαμε όλοι. Ο  γυναικολόγος Θάνος Παράσχος, ηΝατάσα Παζαϊτη, όλο το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του emΒΙΟ, έγκυες γυναίκες εθελόντριες, γυναίκες που κέρδισαν τη μάχη με τον καρκίνο, γυναίκες που τώρα την δίνουν, οι οικογένειες και οι φίλοι τους εκφράζοντας την απόφαση για την νίκη, για το ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ. Τα παιδιά  συμμετέχουν γιατί είναι μια έμπνευση για την καλύτερη φροντίδα του εαυτού μας, για την προστασία της ζωής που μοιραζόμαστε με αυτούς και που μας χρειάζονται να είμαστε υγιείς και δυνατοί..

Το χορευτικό μήνυμά μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.