Ένας από τους τρόπους ολιστικής αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο είναι η ενδυνάμωση του οργανισμού μέσω της yoga. Τα οφέλη που αποκομίζουν όσοι και όσες παρακολουθούν προγράμματα yoga είναι τόσο σωματικά (μυική ενδυνάμωση, μεγαλύτερη αντοχή, βελτίωση της στάσης του σώματος, καλύτερη ισορροπία, ευλυγισία, ενίσχυση του αναπνευστικού συστήματος) όσο και ψυχικά (αντιμετώπιση του στρες και της κατάθλιψης, διαχείριση θυμού, βελτίωση διάθεσης, ποιοτικότερος ύπνος).

Η Jyoti Yoga είναι η κατεξοχήν θεραπευτική Yoga. Απευθύνεται σε μετατραυματικούς ασθενείς και σε χρόνια νοσούντες. Έχει ως στόχο την ισορροπία του μυαλού, του πνεύματος και του σώματος, την εναρμόνιση της διανοητικής, της πνευματικής και της σωματικής υπόστασής μας.

Το θεραπευτικό πρόγραμμά της ανταποκρίνεται στις ανάγκες ανθρώπων

  • που επιδιώκουν να αντικαταστήσουν καταστροφικές συνήθειες
  • που ασκούνται ελάχιστα
  • που έχουν υποστεί τραυματισμούς, χειρουργικές επεμβάσεις
  • που έχουν υποβληθεί ή υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή/και ακτινοθεραπεία
  • που αντιμετωπίζουν χρόνιες ασθένειες
  • που βιώνουν πόνο, ψυχικό και σωματικό
  • που έχουν χάσει την αυτοεκτίμησή τους

Στον καρκίνο του μαστού τα αποτελέσματα της Jyoti Yoga είναι θεαματικά. Η ασθενής παίρνει στα χέρια της ένα σημαντικό κομμάτι της ευθύνης για την ανάκτηση της υγείας της. Αναλαμβάνει να «δημιουργήσει» τον υγιή εαυτό της. Οι θεραπευτές της Jyoti Yoga σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό και την εξατομικευμένη επιλογή αντιμετώπισης και θεραπείας που αυτός προτείνει βοηθούν τη γυναίκα να ενδυναμώσει το πνεύμα της και να ενεργοποιήσει το σώμα της ώστε να ξεπεράσει τον παθητικό ρόλο του δέκτη και να πάρει την υγεία της στα χέρια της.

Το Κέντρο Υγείας Μαστού συνεργάζεται με JYOTI coaching you yoga (www.jyotiyoga.gr) με στόχο τη θωράκιση του οργανισμού σας και τη βελτίωση του βιολογικού και βιοτικού σας επιπέδου.